torsdag 28 mars 2013

sovtider och dagen idag.

Nu har arvid börjat med att man ska sitta och vagga honom till sömns eller att han ska ligga i vagnen och man ska styra den sidledes. Förut behövde vi bara lägga ner honom på soffan och han somnade på en gång! Men nu är det att vagga och försöka tysta en ledsen bebis. Men kan tänka mig att han inte vill sova för det är så kul att leka med alla leksaker. varje gång blir han över trött. jag måste bli bättre på att ta han på en gång när jag ser att han börjar bli trött. inge kul med en övertrött bebis vill jag säga! annars är allt som vanlig har är fortfarande jätte snäll och gör alltid kväll klockan 7 på kvällen och vaknar nästa dag vid 6-7 tiden på morgonen.

Idag ska vi ta oss en lång härligt promenad och sen ska vi gå förbi Arvids gammelmormor efter det har jag tänkt att vi ska gå in på affären och sen hem. ska handla saker till tårta som jag ska göra på söndag. tänka sig att man blir hela 20 år?! kan inte fatta tyckte nyss att man var 6 år gammal och spelade 500 med pappa. tiden går fort och man ska verkligen ta vara på den och vara rädda om varandra!

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och dricka mitt kaffe och kolla på nyhetsmorgon.

måndag 25 mars 2013

seg dag

Idag har dagen vart seg har inte haft så speciellt  mycket energi. Har städat och tvättat och varit och stor handlat. Arvid har varit med sin mormor i 2 timmar idag :) inatt var han ganska grinig han började och gråta vid 2 på natten och ville bara ha tutten och då var han nöjd men när tutten föll ur munnen och han märkte att den var borta då blev han ledsen igen så fick kliva upp 1 gång i timmen och ge han tutten. Är ganska trött idag. klockan 6 imorse vaknade han så inte så jätte mycket sömn för min del. Ikväll ska vi ta och kolla lite serier men skulle nog tro att det blir tidig kväll.

Published with Blogger-droid v2.0.9

söndag 24 mars 2013

massa lek och bus

Idag for vi in till stan och kollade runt lite daniel skulle visa några fina hus som finns i stan (vi ska inte flytta bara kul att kolla) sen åkte vi till arvids farmor och janne och där blev det massa lek och bus. Arvid fick 3 nya leksaker som han älskar han leker med dem för fullt hemma :)

Nu har vi kommit hem och busar med arvid i aoffan just nu. Och daniel ligger i soffan och är jätte hängig.. stackarn har blivit förkyld hoppas jag och arvid klarar oss!

Published with Blogger-droid v2.0.9

godmorgon

Har nyss fått i oss lite frukost. Nu väntar jag bara på att arvid ska vakna upp då blir det blöjbyte och matdags. Sen ska vi in till stan och kolla runt lite. Daniel har blivit förkyld så jag hoppas verkligen att arvid och jag klarar oss. Men det tror jag knappast..

Published with Blogger-droid v2.0.9

lördag 23 mars 2013

framsteg

Förut har arvid suttit i hörnet i soffan men nu kan han sitta helt själv i soffan i 1 min bara han har stöd för ryggen. Åh stolt mamma!! Lillgubben våran.

Published with Blogger-droid v2.0.9

fredag 22 mars 2013

fortfarande grinig

Idag är arvid också grinig han vill bara vara i min famn och mysa. Han vill absolut inte ligga själv på golvet som han brukar göra en stund varje dag. Det är bara att bära honom och hålla om honom. Lill skrutten! Han har smakat plommon pure idag men fick inte i han det ska göra ett till försök nu när han vaknar igen. Han har sovit i 1 timme nu.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Godmorgon

idag har vi inga planer inplanerade så vi tar dagen som den kommer. var länge sen jag skrev om hur det går med vikt ned gången och den går bara fint! har inte gett upp än! jag går sakta men säkert ner hela tiden har ju satt upp ett kortsiktigt mål och ett långsiktigt mål. Det korta är att jag ska ha gått ner 8kilo till sommaren och det känns som att det kan verkligen gå. men de får vi se då. jag gör inget speciellt tycker jag. äter rätt och är ute och motionera. svårare än så är det inte. "som alla brukar säga" Nä men det gäller att man verkligen kommer in i det och eftersom att jag hade tänkt att börja jogga till våren då asfalten börjar titta fram så känns det bra att tappa några kilon innan det. inbillar mig att det kommer bli mycket lättare att orka springa. Nu ska jag ta och plocka undan lite här hemma innan arvid vaknar och ta mig en kopp kaffe

torsdag 21 mars 2013

en missnöjd kille

Idag har arvid varit lite kinkig imorse var det bara lite men nu på kvällen märkte jag att han blev mer. Sen vart han varm och röd blommig så tog en temp han hade 38, 1 och kollade upp om det var feber eller ej (vissa säger ju att barn har högre temp en vanligt så därför kollade jag) 38 grader är måttlig feber så det var svaret på att han var grinig. Har aldrig haft problem med att ha honom till att sova han somnar alltid själv i vanliga fall men nu måste han somna i min famn och jag får inte vara still sen tar det upp till en 15min innan han somnar. Stackar liten. Nu sover han och ska ha mat igen klockan halv 8 sen är det natti natti för honom men får se om han skippar målet eller inte ibland gör han det. Satt och tänkte att det kanske är en tand på G han drägglar ju väldigt mycket och har alltid handen i munnen men jag vet inte eller så har han blivit sjuk igår började han hosta lite smått och har gjort det lite under dagen också.

Idag har anki varit på besök verkligen jätte kul att sitta och prata igen lite! Det måste vi göra om snart! :)

Published with Blogger-droid v2.0.9

tisdag 19 mars 2013

Tisdag

har nyss ätit frukost mamma kom hit och åt med oss. ska snart ta och dammsuga, får passa på när mamma passar honom under tiden hon är här. Sen ska vi nog ta oss en promenad får se om jag gör om bloggen idag. måste lägga upp alla dop bilder också.

lördag 16 mars 2013

today

Idag ska vi åka in till stan och kolla runt i affärer. :) ska köpa mössan till arvid hoppas den är kvar!! Får se om man hittar något annat kul också :)

Published with Blogger-droid v2.0.9

fredag 15 mars 2013

BVC

Igår var vi till bvc för att väga, mäta och vaccinera. Arvid väger nu hela 7380 och är 65 lång. han börjar bli stora killen! man märker verkligen att han ska vara med mer nu. han sover inte många stunder på dagen längre. och han är väldigt pratsam just nu ligger han på golvet under babygymmet och pratar med sig själv. Sen har han börjat med att prata med hela näven i munnen låter verkligen roligt! Sen har han börjat skratta högt ibland. ja han gör framsteg varje dag tycker jag. Tiden går alldeles för fort!
Igår när han tog vaccinet så tyckte jag jätte synd om min plutt. första sprutan gick så bra det kan gå lite grin sen var det över men andra sprutan tyckte han gjorde jätte ont ojojoj vad han grät. Men hon sa att andra sprutan svider mer än den första. Men det gick bra och nu är det gjort.

Idag blir det inget speciellt vi ska nog bara vara hemma och mysa kanske ta en promenad om det blir lite mildare ute. Imorgon hoppas jag att vi åker in till stan måste fara på kappahl Elina har världens snyggaste mössa till Nova som jag måste köpa till Arvid!! Den är så snygg!

Arvid i sin gå stol och hoppgunga

som sagt så fick Arvid en gåstol och en hopp gunga i dop present och båda sakerna är ju lite förstora för honom men han gillar ändå att han kan göra något annat än att bara kunna ligga under baby gymmet. Gå stolen är ju väldigt populär eftersom att den kan man göra till en gunga också. ;)






fredag 8 mars 2013

Godmorgon

idag är jag jätte trött och seg känner jag.. igår var vi hemma hos mamma min till klockan 10 igår ikväll. sen satt alla och bara gäspade kändes det som. arvid han gjorde kväll klockan halv 7 igår kväll och vakande halv 7 i morse. men han började att grina och gnälla lite när klockan var halv 6 men då ville han bara ha nappen.

Igår på dagen åkte jag och daniel in till stan för att köpa lite kläder som vi ska ha på begravningen imorgon och dopet på söndag. jag köpte 2 par jeans alltså minns inte senast jag hade på mig jeans? :o men hittade hur skönt jeans som hest. sen blev det en blus i vitt jätte och 2 svarta tröjor ena med fransar och den andra med nitar på bröstet. är super nöjd allt är jätte fint kände att jag behövde lite nytt i garderoben speciellt jeansen. handlade allt på kappahl på ersboda. förut köpte jag aldrig kläder där eftersom att jag aldrig har hittat något i riktigt min smak men nu tycker jag att allt som dem har är jätte fint!!

Idag ska vi förbi och hämta nyckeln till församlingsgården sen in till stan och stor handla allt som vi behöver till alla smörgås tårtor och kaffe. och köpa lite ljus som ska stå på bordet osv osv.

Är verkligen jätte kul att syrran och hennes barn är här! blir nog att umgås med dem ikväll också och sen på lördag ska vi äta middag tillsammans hela familjen! Arvid fick en jätte söt onepice av kicki och barnen.

Nu ska jag ta och göra mig i ordning måste skriva en lista på allt vi ska ha.

tisdag 5 mars 2013

Jag&Arvid








Fotat

Igår var jag och häggä ute ocyh fotade väldigt trevligt!





















lördag 2 mars 2013

Av alla STJÄRNOR på himlen lyser DU starkast!



Pepsi

På måndag åker Pepsi hem till matte och husse. ska bli skönt men samtidigt lite ensamt kanske. :p


Storm ute

Idag är det verkligen storm ute!! idag blir det nog att hålla sig inne.